Medley bästa trean
Medley bästa trean
Medley bästa trean

Om Medley bästa trean

I Sverige har alla barn rätt att lära sig att simma. Att känna vatten omkring sig tycker de flesta är en väldigt skön känsla. Vem vill inte kunna ta ett dopp i sjön eller kasta sig i havets vågor när solen står högt och det är varmt? För att kunna ta del av den glädje och gemenskap som det innebär, är det bra att känna sig trygg i vatten och det gör du om du kan simma. Skolverkets senaste rapport om simkunnighet visade dessutom att ju tidigare elever får möjlighet till att öva på att simma, desto större sannolikhet är det att de når kunskapskraven för simkunnighet i årskurs 6. Svensk Simidrott vill tillsammans med tävlingens huvudsponsor Medley, uppmuntra alla barn i Sverige till att simma mycket och ofta!

Hur går tävlingen till?
Medley bästa trean är Sveriges största och roligaste simtävling för årskurs 3. Alla som går i tredje klass, som kan simma 25 meter, kan vara med.

• Tävlingen är en simstafett där varje lag består av fyra deltagare som simmar 25 meter vardera valfritt simsätt.
• Det ska vara minst en tjej/kille som deltar i varje lag.
• Alla elever i ett lag ska komma från samma skolklass.
• En skolklass får gärna delta med flera lag, men en elev får endast delta i ett av klassens lag.
• Varje deltagande lag ska ha en vuxen ledare.

Priser
Alla som deltar i Medley bästa trean får ett deltagardiplom. Alla i laget som kommer på 1:a, 2:a eller 3:e plats i tävlingen på sin ort får medaljer.

Tävlingsorter
Medley bästa trean genomförs av lokala arrangörer runt om i landet. Du anmäler ditt lag direkt på hemsidan. Välj din ort och se när Medley bästa trean arrangeras nära dig. På anmälningssidan kan du även finna kontaktuppgifter till tävlingsarrangörerna.

Nytt sedan läsåret 2014/2015 är att alla tävlingar avgörs direkt på respektive ort. Det enda undantaget är att de skolor som deltar i Stockholm i årskurs 4, kan kvalificera sig till en stor final på Eriksdalsbadet.

Postadress

Kontakt