Medley bästa tvåan
Medley bästa tvåan
Medley bästa tvåan

Om Medley bästa tvåan

Att kunna simma är kul och livsviktigt! I skolans läroplan står det dessutom att elever i årskurs 1-3 ska få möjlighet att öva på lekar och rörelser i vatten samt balansera, flyta och simma i mag- och ryggläge. Ett perfekt mål att träna inför, är Medley bästa tvåan – Sveriges roligaste simtävling för årskurs 2!

Hur går tävlingen till?
Medley bästa tvåan är Sveriges största och roligaste simtävling för årskurs 2. Alla som går i andra klass, som kan simma 25 meter, kan vara med.

• Tävlingen är en simstafett där varje lag består av fyra deltagare som simmar 25 meter vardera valfritt simsätt.
• Det ska vara minst en tjej/kille som deltar i varje lag.
• Alla elever i ett lag ska komma från samma skolklass.
• En skolklass får gärna delta med flera lag, men en elev får endast delta i ett av klassens lag.
• Varje deltagande lag ska ha en vuxen ledare.

Priser
Alla som deltar i Medley bästa tvåan får ett deltagardiplom. Alla i laget som kommer på 1:a, 2:a eller 3:e plats i tävlingen på sin ort får medaljer.

Tävlingsorter
Medley bästa tvåan genomförs av lokala arrangörer runt om i landet. Du anmäler ditt lag direkt på hemsidan. Välj din ort och se när Medley bästa tvåan arrangeras nära dig. På anmälningssidan kan du även finna kontaktuppgifter till tävlingsarrangörerna.

Nytt sedan läsåret 2014/2015 är att alla tävlingar avgörs direkt på respektive ort. Det enda undantaget är att de skolor som deltar i Stockholm i årskurs 4, kan kvalificera sig till en stor final på Eriksdalsbadet.

Postadress

Kontakt