Final Eriksdalsbadet, Medley bästa tvåan, trean och fyran

Tävlingens ambassadörer

Medley bästa tvåan, trean och fyran har två ambassadörer, som är riktigt duktiga på att simma!

Ambassadörerna heter Jessica Eriksson och Adam Paulsson och när de inte är ute i världen och tävlar i sin favoritidrott, så tränar de simning på Svensk Simidrotts nationella elitcentrum på Eriksdalsbadet.

Här nedanför kan du se ambassadörernas bästa tips inför en tävling och varför de tycker att simning är den bästa idrotten.

Jessica Eriksson, ambassadör för Medley bästa tvåan, trean och fyran

Jessica Eriksson

Född: 1993
Förening: Södertörns Simsällskap
Meriter:
SUM-SIM (Ungdoms-SM): Flera individuella medaljer
JSM: Flera individuella guld, silver och brons. Rekord i lagkapper. Medaljer i lag.
SM: Individuella medaljer, lagmedaljer, SM-guld 200m. bröstsim
Internationella tävlingar: Deltagande vid två Universiader och två EM

Bästa maten: Tacos!

Bästa simsättet: Bröstsim

Bästa simminnet: ”När jag vann mitt första SM-guld på 200 bröstsim. Det är en speciell känsla att gå i mål och se sitt namn högst upp på tavlan. Snabbast i Sverige är en häftig känsla. Alla längder man simmat i bassängen, alla tidiga morgonpass och alla jobbiga serier man simmat, ett ögonblick som detta är värt varje sekund av hård träning.”

Bästa tipset för nervositet: ”Ibland kan det hjälpa mig att tänka på loppet innan. Blunda och försök att se loppet framför dig. Se hur du simmar snabbare än du någonsin simmat förut och hur bra loppet går. Ta med dig den känslan upp på startpallen. Ett annat tips om detta inte fungerar är att bara tänka bort loppet helt och tänka på något roligt som du ska hitta på efter tävlingen.”

Bästa tipset om du blir trött när du har 10 meter kvar av loppet: ”Jag brukar alltid tänka: Ta i allt du har kvar, om 10 meter får du vila hur länge du vill!”

Varför är simning den bästa idrotten? ”Jag älskar simning för att jag hatar att svettas på land, men bäst av allt med simning är att man får så många bra vänner, både tjejer och killar eftersom alla tränar tillsammans.”

Adam Paulsson, Ambassadör för Medley bästa tvåan, trean och fyran

Adam Paulsson

Född: 1995
Förening: Simklubben Elfsborg
Meriter:
SUM-SIM: (Ungdoms-SM): 22 guld, 8 silver, 2 brons
JSM: 15 guld, 8 silver, 4 brons
SM: 5 guld, 3 silver, 6 brons
Internationellt deltagande: 10:a på Universiaden, 9:a på EM i Berlin i lagkapp 4*200m., 5:a på Ungdoms-OS

Bästa maten: Thaimat

Bästa simsättet: ”Simmar medley så det är svårt att avgöra, men om jag ska välja ett så är det nog ändå frisim.”

Bästa simminnet: ”Mitt bästa minne som är kopplat till min simning är när vi var iväg på Universiaden (OS för studerande) som gick i Gwanju, Sydkorea. Det är det bästa minnet för att vi fick åka väldigt långt och även uppleva Japan, men även simtävlingen gick bra för mig!”

Bästa tipset för nervositet: ”Lita på dig själv, man har tränat och gjort allt så bra man själv har kunnat inför en tävling och nu är det bara att släppa loss och ha kul!”

Bästa tipset när du blir trött och har 10 meter kvar av loppet: ”Då är det bara att ta ett andetag och borra ner huvudet och ta i allt man kan om man kör frisim eller fjärilsim, annars får man bara ta i för kung och fosterland för att nå kaklet först.”

Varför är simning den bästa idrotten? ”Simning är den bästa idrotten jag vet eftersom jag älskar att vara i vatten (plus att jag är riktigt kass på bollsporter).”

Postadress

Kontakt