Medley bästa fyran
Medley bästa fyran
Medley bästa fyran

Om Medley bästa fyran

Medley bästa fyran är Sveriges största och roligaste simtävling för årskurs 4, som har engagerat tusentals elever sedan tävlingen startade 2008. Förutom att tävlingen blir ett roligt minne för alla som deltar, så säger skolans läroplan att elever i årskurs 4-9 ska öva på simning i mag- och ryggläge och kunskapskravet för betyg i årskurs 6 och 9 är att eleven ska kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. För att klara detta mål i årskurs 6 är det viktigt att börja träna upp sin vattenvana tidigt och att öva mycket på att simma. Att öva inför Medley bästa fyran är ett bra delmål på vägen mot att bli simkunnig!

Hur går tävlingen till?
Medley bästa fyran är Sveriges största och roligaste simtävling för årskurs 4. Alla som går i fjärde klass, som kan simma 25 meter, kan vara med.

• Tävlingen är en simstafett där varje lag består av fyra deltagare som simmar 25 meter vardera valfritt simsätt.
• Det ska vara minst en tjej/kille som deltar i varje lag.
• Alla elever i ett lag ska komma från samma skolklass.
• En skolklass får gärna delta med flera lag, men en elev får endast delta i ett av klassens lag.
• Varje deltagande lag ska ha en vuxen ledare.
• Svensk Simidrott rekommenderar att en skolklass ställer upp med så många, jämna lag, som möjligt – för att så många skolelever som möjligt, ska ges möjlighet att delta! Aktiviteten ska vara en rolig upplevelse för hela klassen.

Priser
Alla som deltar i Medley bästa fyran får ett deltagardiplom. Lagen som kommer på 1:a, 2:a eller 3:e plats i tävlingen på sin ort får pokaler. Undantaget är de deltävlingar som arrangeras i Stockholm, där pokaler för årskurs 4 delas ut först i samband med finalen i Eriksdalsbadet. Alla deltagare får även en fin badmössa, som de får behålla.

Bästa hejarklacken
Kompisarna som hejar på läktaren gör att stämningen på Medley bästa fyran blir fantastisk. På varje tävlingsort utses därför Bästa hejarklacken. Skolklassen med den bästa hejarklacken, vinner fina kepsar till hela klassen.

Tävlingsorter
Medley bästa fyran genomförs av lokala arrangörer runt om i landet. Du anmäler ditt lag direkt på hemsidan. Välj din ort och se när Medley bästa fyran arrangeras nära dig. På anmälningssidan kan du även finna kontaktuppgifter till tävlingsarrangörerna.

Nytt sedan läsåret 2014/2015 är att alla tävlingar avgörs direkt på respektive ort. Det enda undantaget är att de skolor som deltar i Stockholm i årskurs 4, kan kvalificera sig till en stor final på Eriksdalsbadet.

Postadress

Kontakt